Hoppa till sidans innehåll

Motionspaddlingen drar igång

03 MAJ 2012 22:30
Motionspaddlingen i organiserad form för vuxna drar igång på måndagar kl 19.00.
  • Skapad: 03 MAJ 2012 22:30

Motionspaddlingen för vuxna drar igång på måndagar kl 19.00.

 

Tanken är att vi medlemmar i Ägir, som inte känner oss tillhörande ungdomsträningen, samlas och ger oss ut gemensamt, med guidning och tips från kunniga klubbaktiva och kanske även vid något tillfälle klubbens tränare. Vi kommer att koncentrera oss på att ha kul och trevligt tillsammans, så möjligheterna finns att både lära och leka. Paddlingen går antingen på Mälaren, ofta åt Krusenbergshållet, eller upp i Fyrisån. Vi pratar ihop oss om en eller flera grupper. Surfskipaddlare brukar ofta föredra öppet vatten, medans mindre motionslådor kanske föredrar Fyrisåns ofta lugnare vatten.

 

Säkerhet är ett ledord, vi väljer paddelväg efter vattentemperatur, vind och väder. I början av säsongen rekommenderas att hålla sig nära stränderna. Var och en ansvarar för att klä sig rätt. I början av säsongen är vattnet under 10 grader, och ett ifrivilligt dopp kan bli farligt om man inte kommer ur vattnet tillräckligt fort. Tips om klädsel beroende på förutsättningarna kan fås vid paddlingen. Har ni frågor innan dess, maila gärna på This is a mailto link.

 

De som är ledare för just denna motionssatsning, Henry och Kjell, har lång erfarenhet av framförande av olika kajaker i skiftande miljöer. Grundläggande paddelteknik lärs ut, och kommentarer kan ges under paddlingen om så önskas. Givetvis behöver man inte bli "coachad" om man inte vill, utan bara vill ha en kul grupp att paddla med.

För att ge bättre möjligheter till nybörjarinstruktion, samt att inte hindra motionerandet för både ledare och andra, planerar vi separata nybörjarkvällar under juni, när vattentemperaturen blivit något badvänligare.

 

Det enda som krävs är ett gott humör, medlemsskap i Ägir och antingen egen kajak eller att man betalt för att använda klubbens kajaker.

 

Hoppas vi ses på måndagar kl 19.00 nere vid Ägir!

Skribent: Peter Sandell

Postadress:
KS Ägir - Kanot
Box 9010
75009 Uppsala

Besöksadress:
Villa Fristaden, Mälarvägen
75653 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018320771
E-post: This is a mailto link

Se all info